Covrigei cu branza

Covrigei cu branza
Ingrediente:

Aluat - 400 gr faina + 30 gr pentru intins aluatul, 250 gr branza (100 gr telemea de vaca, 150 gr feta de oaie si capra), 100 gr unt (82% grasime), 100 ml lapte rece, 2 gr sare
Pentru decor - 1 galbenus, 2 linguri lapte, sare si mac (dupa preferinta)

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

2 tavi

5/5 - (41 votes)

Craciunul este momentul ideal pentru a aduce pe masa preparate delicioase care sa incante intreaga familie, iar  Covrigeii cu branza sunt gustarea perfecta.  Cu un aspect atragator si un gust deosebit, covrigeii cu branza vor deveni vedeta platourilor festive de Craciun! Daca iti plac gustarile sarate si crocante, te invit sa descoperi si reteta de Saratele.

Covrigei cu branza

Obtinerea  aluatului pentru Covrigei cu branza

Razuim  branza si o punem intr-un bol mare.
Adauga faina, sarea si untul rece taiat cubulete.
Framantam rapid ingredientele cu mainile pana cand obtinem o textura nisipoasa.
Toarnam treptat laptele rece si continua framantarea pana obtinem un aluat elastic si omogen.
Invelim aluatul in folie alimentara si il lasam la frigider pentru 30 de minute.

Formare  Covrigei cu branza

Scoatem aluatul din frigider si il intindem pe o suprafata presarata cu putina faina, pana ajunge la o grosime de aproximativ 5 mm.

Covrigei cu branza

Folosim o forma speciala de covrigei si ii decupam cu grija.
Asezam covrigeii  pe o tava tapetata cu hartie de copt.


Resturile de aluat se pun intr-un vas. Le reframantam si le refolosim la obtinerea covrigeilor.
Batem galbenusul cu cele 2 linguri de lapte.
Ungem covrigeii cu amestecul format, apoi presaram sare si mac dupa preferinte.

Preincalzim cuptorul la 170C.
Covrigei cu branzaCoacem covrigeii timp de 20 de minute, pana devin aurii si crocanti.
Covrigei cu branzaSe  pastreaza proaspeti intr-o cutie inchisa ermetic timp de 3-4 zile.

Covrigei cu branza

Pofta buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *