Craciunul este momentul ideal pentru a aduce pe masa preparate delicioase care sa incante intreaga familie, iar Covrigeii cu branza sunt gustarea perfecta. Cu un aspect atragator si un gust deosebit, covrigeii cu branza vor deveni vedeta platourilor festive de Craciun! Daca iti plac gustarile sarate si crocante, te invit sa descoperi si reteta de Saratele.
Obtinerea aluatului pentru Covrigei cu branza
Razuim branza si o punem intr-un bol mare.
Adauga faina, sarea si untul rece taiat cubulete.
Framantam rapid ingredientele cu mainile pana cand obtinem o textura nisipoasa.
Toarnam treptat laptele rece si continua framantarea pana obtinem un aluat elastic si omogen.
Invelim aluatul in folie alimentara si il lasam la frigider pentru 30 de minute.
Formare Covrigei cu branza
Scoatem aluatul din frigider si il intindem pe o suprafata presarata cu putina faina, pana ajunge la o grosime de aproximativ 5 mm.
Folosim o forma speciala de covrigei si ii decupam cu grija.
Asezam covrigeii pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Resturile de aluat se pun intr-un vas. Le reframantam si le refolosim la obtinerea covrigeilor.
Batem galbenusul cu cele 2 linguri de lapte.
Ungem covrigeii cu amestecul format, apoi presaram sare si mac dupa preferinte.
Preincalzim cuptorul la 170C.Coacem covrigeii timp de 20 de minute, pana devin aurii si crocanti.
Se pastreaza proaspeti intr-o cutie inchisa ermetic timp de 3-4 zile.
Pofta buna!