Invata cum sa prepari salata Șuba, un aperitiv festiv delicios si colorat, perfect pentru orice masa de sarbatoare. Aceasta salata stratificata combina legume fierte, peste afumat si maioneza, fiind decorata cu ou fiert si patrunjel pentru un aspect deosebit. Incearca reteta simpla si gustoasa chiar astazi!
Mod de preparare Salata Suba
Curatam cartofii, morcovii si sfecla de coaja dupa ce au fost fierte.
Le taiem cubulete si le asezam in boluri separate.
Indepartam pielea si oasele pestelui afumat, daca este cazul, si il taiem in bucati mici.
Asamblare
Folosim o forma de copt rotunda (diametru 20 cm), cu baza detasabila si o asezam pe un platou.
Adaugam stratul de cartofi si ungem toata suprafata cu maioneza.
Adaugam stratul de morcov si ungem cu maionza.
Adaugam stratul de peste afumat si ungem cu maioneza.
Adaugam stratul de sfecla si ungem cu maioneza.
Repetati straturile daca aveti suficiente ingrediente si preferati o salata mai inalta.
Separam albusul de galbenus si le razuim.
Decoram salata cu morcov, albus, sfecla si galbenus. La final presaram patrunjel maruntit.
Punem salata la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de servire, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
Indepartam forma. Pentru servire, taiem salata in felii si o servim ca aperitiv sau ca fel principal alaturi de paine prajita. Pofta buna!