Salata Șuba

Salata Șuba
Ingrediente:

150 gr sfecla fiarta, 150 gr morcov fiert, 350 gr cartofi fierti, 150 gr peste afumat (macrou sau hering),  300 gr maioneza.
Pentru decor: morcov, sfecla , ou fiert, patrunjel proaspat.

Timp preparare

30-40 minute

Nr. portii

6

5/5 - (13 votes)

Invata cum sa prepari salata Șuba, un aperitiv festiv delicios si colorat, perfect pentru orice masa de sarbatoare. Aceasta salata stratificata combina legume fierte, peste afumat si maioneza, fiind decorata cu ou fiert si patrunjel pentru un aspect deosebit. Incearca reteta simpla si gustoasa chiar astazi!

Salata Suba

Mod de preparare  Salata Suba 
Curatam cartofii, morcovii si sfecla de coaja dupa ce au fost fierte.
Le taiem cubulete si le asezam in boluri separate.
Indepartam pielea si oasele pestelui afumat, daca este cazul, si il taiem in bucati mici.

Asamblare  
Folosim o forma de copt rotunda (diametru 20 cm), cu baza detasabila si o asezam pe un platou.
Adaugam stratul de cartofi si ungem toata suprafata cu maioneza.

Salata SubaAdaugam stratul de morcov si ungem cu maionza.

Salata Suba

Adaugam stratul de peste afumat si ungem cu maioneza.


Adaugam stratul de sfecla si ungem cu maioneza.


Repetati straturile daca aveti suficiente ingrediente si preferati o salata mai inalta.

Salata Suba

Separam albusul de galbenus si le razuim.
Decoram salata cu morcov, albus, sfecla si galbenus. La final presaram patrunjel maruntit.
Punem  salata la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de servire, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
Salata SubaIndepartam forma. Pentru servire, taiem salata in felii si o servim ca aperitiv sau ca fel principal alaturi de paine prajita. Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *