Salata de sfecla rosie

Salata de sfecla rosie
Ingrediente:

2   buc sfecla rosie micute, 1-2 linguri zeama de lamaie sau o lingura de otet, 2  linguri ulei, sare dupa gust, 1 ceapa alba, 1 lingurita miere .

Decor: patrunjel verde tocat marunt.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

2

5/5 - (51 votes)

Salata de sfecla rosie, o reteta delicioasa si sanatoasa. Cu ingrediente la indemana, Salata de sfecla rosie completeza perfect un preparat din carne.

Se aleg sfecle de marime mijlocie si de culoare cat mai inchisa.

Le spalam , le asazam intr-o oala si turnam  peste ele apa fierbinte ( cat sa acopere).

Se fierb pana se patrund usor cu furculita, in functie de preferinta texturii.

Le lasam  sa se racesca , le curatam de coaja si  le taiem  in felii  potrivite.

Amestecam cu ceapa taiata marunt si  aseazam salata  in boluri.

Asezonam cu sos din : ulei , zeama de lamaie sau otet , miere  si sare dupa gust.

Decoram cu patrunjel  tocat marunt.

Daca se pregateste in cantitate mai mare , salata se pune in borcan si se pastreaza la frigider, maxim 3 zile.

Se serveste alaturi de friptura.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *