Chiftelute in sos (de post) , un preparat hranitor si gustos. Reteta Chiftelute in sos (de post) este delicioasa si se prepara usor.
Ceapa , morcovul se razuiesc si se calesc in ulei, cca 5 minute.
Granulele de soia se pun la fiert in apa cu sare, pentru 25-30 minute.
Se strecoara si se lasa la scurs, apoi stoarcem intre maini soia pentru a elimina surplusul de apa.
Intr-un bol se adauga soia stoarsa , ceapa si morcovul calite, faina, usturoiul pisat, apa minerala, sare si piper dupa gust.
Se amesteca bine pana obtinem o compozitie omogena.
Se pune uleiul la incins, iar cu mainile umezite in apa formam chiftelutele.
Se pun la prajit in ulei incins , la foc mic. Se prajesc bine pe ambele parti, pana devin aurii, apoi se scot pe servet de bucatarie.
Preparare Sos
Intr-o tigaie se pune la calit ceapa si telina , taiate marunt.
Se lasa pe foc cca 10 minute, adaugam 50 ml apa fierbinte si se lasa sa fiarba pana legumele s-au patruns bine.
Se lasa se se racesca cateva momente , se adauga sare , piper dupa gust si ardeiul copt maruntit.
Mixam compozitia pana obtinem o compozitie omogena.
Chiftelutele se servesc cu sos, calde sau reci. Sunt o bunatate !
Pofta Buna!