Chiftelute in sos (de post)

Chiftelute in sos (de post)
Ingrediente:

Chiftelute - 300 gr soia granule, 1 morcov, 1 ceapa, 50 ml ulei, 1 capatana usturoi, 50 ml apa minerala, 100 gr faina, sare si piper - dupa gust, ulei pentru prajit.

Sos - 2 buc  ceapa, 1 telina mica, 3 ardei copti (fara seminte), 3 linguri  ulei, sare si piper dupa gust.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

5

5/5 - (11 votes)

Chiftelute in sos (de post) , un preparat hranitor si gustos. Reteta Chiftelute in sos (de post) este delicioasa si se prepara usor.

Ceapa , morcovul se razuiesc si se calesc in ulei,  cca 5 minute.

Granulele de soia se pun la fiert in apa cu sare,  pentru 25-30 minute.

Se strecoara si se lasa la scurs,  apoi stoarcem intre maini soia pentru a elimina surplusul de apa.

Intr-un bol se adauga soia stoarsa , ceapa si morcovul calite, faina, usturoiul pisat, apa minerala, sare si piper dupa gust.

Se amesteca bine pana obtinem o compozitie omogena.

Se pune uleiul la incins,  iar cu mainile umezite in apa  formam chiftelutele.

Se pun la prajit in ulei incins , la foc mic. Se prajesc bine pe ambele parti, pana devin aurii, apoi se scot pe servet de bucatarie.

Preparare Sos

Intr-o tigaie se pune la calit ceapa si telina , taiate marunt.

Se lasa pe foc cca 10 minute,  adaugam 50 ml apa fierbinte si se lasa sa fiarba pana legumele s-au patruns bine.

Se lasa se se racesca cateva momente , se adauga sare , piper dupa gust si ardeiul copt  maruntit.

Mixam compozitia   pana obtinem o compozitie omogena.

Chiftelutele se servesc cu sos, calde sau reci. Sunt o bunatate !

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *