Ingrediente Salata de primavara cu oua de prepelita -2 portii
1 salata verde, 6 oua de prepelita, 4 ridichi de primavara, 3 rosii, 2 castraveti , 1 ceapa, 1 lingurita susan crud, 2 lingurite ulei, 1 lingurita zeama de lamaie, sare si piper , dupa gust.
Mod de preparare Salata de primavara cu oua de prepelita
- Ouale de prepelita se fierb cca 5 minute, apoi se raceasc brusc in apa rece. Dupa racire se decojesc si le taiem pe jumatate.
- Salata se spala bine cu apa rece si se pune la scurs . Ridichiile se spala , se curata de frunze si le taiem rondele.
- Rosiile, castravetii, ceapa le spalam, le lasam cateva minute la scurs apoi le taiem rondele.
- Intr-un bol se adauga salata verde rupta, ceapa, rosii, castraveti, ridichii – alternativ, iar deasupa jumatati de ou.
- Se adauga peste un dressing facut din ulei , zeama de lamaie , sare si piper, dupa gust .
- Decoram salata cu susan si o servim imediat.
Pofta Buna!