Peste cu ou si usturoi reteta de la bunica

Peste cu ou si usturoi
Ingrediente:

800 gr sprot congelat, sare si piper dupa gust, 1/2 lingurita de usturoi praf,  100 gr faina (pentru tavalit), 3 oua, 200 ml ulei pentru prajit, lamaie pentru servit.

Timp preparare

30 minute

Nr. portii

4

5/5 - (16 votes)

Peste cu ou si usturoi  reteta de la bunica

Astazi redescoperim o reteta simpla, dar atat de gustoasa, asa cum il pregatea bunica  in serile de vara, cand totul mirosea a bunatati.

Peste cu ou si usturoi

Inspiratie pentru meniul tau

Daca iti place sa pregatesti bunatati, iata cateva retete din care sa te inspri:

Peste prajit cu malai, reteta simpla

Peste prajit cu malai, reteta simpla

Salata cu peste si legume

Chiftelute cu peste la cuptor

Cum preparam Peste cu ou si usturoi reteta de la bunica

Incepem prin a lasa pestele la dezghetat complet.

Apoi il curatam cu rabdare – indepartam intestinele si coloana vertebrala.

Il saram si il lasam deoparte 10 minute.

Batem ouale, intr-un bol, cu praful de usturoi, sare si piper dupa gust.

In alta farfurie punem faina. Trecem fiecare bucata de peste prin faina, apoi prin ou batut, si le asezam cu grija in tigaia cu ulei incins.

Le prajim pe ambele parti, pana devin aurii si crocante.

Le scoatem pe un servet absorbant, apoi le asezam pe platou si le servim cu felii de lamaie.

Peste cu ou si usturoiNimic complicat, dar gustul este de milioane.

Bucatelele ies fragede, usor crocante si cu un parfum discret de usturoi.

O reteta pe care o vom repeta mereu, pentru ca gustul ei nu se uita. Pofta buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *