5/5 - (82 votes)
Descopera bunatatea retetei fasole batuta ! Textura fina, cremozitate si aroma de usturoi . Insotita de sos de rosii cu ceapa, fasolea batuta este un adevarat deliciu. Savureaza acest preparat si bucura-te de o aroma delicioasa.
Fasolea se spala si se pune in apa fierbinte .
Se lasa minimum 8 ore la hidratat.
Preparare sos : intr-o tigaie se pune 100 ml ulei si ceapa taiata marunt .
Calim ceapa pana devine aurie si adaugam bulionul.
Amestecam si inchidem focul.
Punem fasolea la fiert, in apa fierbinte, pentru 20 de minute.
Dupa acesta perioada, schimbam apa.
Procedura se repeta de 3 ori .
Dupa fierbere, fasolea boabe se paseaza cu un mixer vertical.
Adaugam 100 ml ulei, cateii de usturoi, sare si piper dupa gust.
Mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Fasolea batuta se pune in boluri , iar deasupra adaugam sos de rosii.
Pofta Buna!