Fasole batuta

Fasole batuta
Ingrediente:

500 gr fasole boabe, piper si sare dupa gust,  3 catei usturoi, 200 ml ulei, 1 ceapa , 80 gr bulion.

5/5 - (38 votes)
Fasolea se spala si se pune in apa fierbinte .
Se lasa minimum 8 ore la hidratat.

Preparare sos : intr-o tigaie se pune 100 ml ulei si ceapa taiata marunt .

Calim ceapa  pana devine aurie si adaugam  bulionul.
Amestecam si inchidem focul.
Punem fasolea la fiert, in apa fierbinte, pentru 20 de minute.
Dupa acesta perioada,, schimbam apa.
Procedura se repeta de 3 ori .
Dupa fierbere, fasolea boabe se paseaza cu un mixer vertical.
Adaugam 100 ml ulei, cateii de usturoi, sare si piper dupa gust.
Mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Fasolea batuta se pune in boluri , iar deasupra adaugam sos de rosii.
Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *