Blat – Albusurile se bat spuma cu zahar, separat mixam galbenusurile cu sare.
Amestecam cele doua compozitii.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt, praful de sare si cacao.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt , dimeniune 30×20 cm.
Blatul se coace la 180C/25 minute.
Dupa racire, blatul se portioneaza in trei foi.
Sirop
Punem apa la fiert impreuna cu zaharul
Fierbem 1 minut si punem la racit.
Adaugam esenta de rom si amestecam.
Crema
Intr-o cratita punem: ouale, zaharul, frisca , laptele si ciocolata.
Se pune pe foc si se amesteca continuu, pana cand incepe sa se ingroase.
Se ia de pe foc , se pune la racit , se adauga romul si untul.
Crema se mixeaza pana devine omogena.
Finisare
Punem putin sirop intr-o tava si prima foaie de blat.
Se insiropeaza , se pune un strat de crema si se intinde uniform .
Se adauga a doua foaie, se insiropeaza, se adauga ultimul start de crema, ultima foaie si stropim cu sirop.
Se introduce la congelator pentru 30 minute.
Se inlatura marginile si portionam prajitura.
Cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita se portioneaza blatul , in 20 de bucati
Facem niste fasii din hartie, duble ca inaltimea blatului.
Se adauga ciocolata si se intinde sub forma unui semicerc.
Fiecare prajitura se imbraca in hartia cu ciocolata si se pune rapid pe o tava.
Dupa ce am imbracat toate prajiturile, se pun la rece pentru 15 minute.
Se inlatura hartia cu grija si transferam prajiturile pe o tava.
Se umplu cu frisca batuta si se decoreaza cu jeleu.
Pofta Buna!
1 thoughts on “Prajitura Nufar”
Va rog sa imi spuneti cum se
face hartia de ciocolata…daca sunteti draguti sa-mi comunicatzi pe imail [email protected]