Slanina fiarta

Slanina fiarta
Ingrediente:

slanina frageda fara sorici cu strat de tesut muscular, sare.
Compozitia de fiert - 50 gr ceapa, 25 gr usturoi, 3 boabe de cuisoare, 5 boabe de piper boabe, 1 foaie de dafin-cantitate pentru 2.5 l apa.

5/5 - (4 votes)

Sunca se presara cu sare si se pune la loc racoros/aerisit,  pentru 20 zile.
Sunca se introduce in apa fierbinte + ingrediente.
Fierbem pentru 1 ora , scoatem sunca din zeama si o punem la scurs.
Se impatureste in hartie cerata si se pune la rece.
Dupa preferinta, sunca fiarta se unge cu usturoi pisat si  boia de ardei.
Slanina fiarta se consuma in decurs de 10 zile.
Se serveste cu ceapa sau usturoi.
Sa aveti pofta!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *