5/5 - (34 votes)
Foi cu miere=>Punem intr-un vas: ouale, zaharul , sarea, bicarbonatul de sodiu , otetul si uleiul.
Mixam 1 minut, adaugam mierea si amestecam.
Adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat omogen.
Aluatul se imparte in patru parti egale.
Pe dosul unei tavi de copt ( dimensiune tava 20x30cm) punem cateva picaturi de ulei, le intindem cu ajutorul unei pensule, punem o bucata de aluat si o intindem cu ajutorul unei merdenele, in start uniform.
Inlaturam marginile cu ajutorul unui cutit, o inteapam cu furculita si o punem tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade.
Coacem fiecare foaie 10 minute.
Se introduce lama unui cutit sub foaie si se trece usor pe ambele parti.
Asezam foile coapte pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Lasam foile sa se raceasca complet.
Crema
Punem laptele la fiert ( 300 ml) .
Mixam zaharul cu ouale, faina , restul de lapte si un praf de sare.
Adaugam compozitia peste laptele fierbinte
Amestecam continuu pana se ingroasa.
Fierbem 2 minute , amestecand periodic.
Dupa racire, crema se mixeaza cu unt si zahar vanilat.
Asamblare
Pe o tava tapetata cu hartie punem prima foaie si adaugam primul strat de crema cu unt.
Se pune a doua foaie si adaugam un strat de marmelada.
Se adauga a treia foaie si adaugam ultimul strat de crema .
Se adauga ultima foaie si se preseaza usor.
Se aseaza o hartie peste foi si apoi o tava cu greutate de 2 kg.
Se lasa la rece pana a doua zi., se portioneaza si se pudreaza cu zahar farin.
Pofta Buna!
1 thoughts on “Prajitura cu miere”
super!bunà!…