Prajitura cu miere

Prajitura cu miere
Ingrediente:

Aluat pentru foi: 4 oua, 150 gr zahar, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, 1 lingurita otet, 50 ml ulei, 5 gr sare, 50 ml miere, faina cat cuprinde,  cca 500-600 gr.
Crema de unt : 400 ml lapte, 2 oua, 50 gr faina, 150 gr zahar, 10 gr zahar vanilat,  1 lamaie, 200 gr unt, 1 praf de sare.
Decor: zahar pudra.
Stratul 2 - 100 gr marmelada

5/5 - (34 votes)
Foi cu miere=>Punem intr-un vas: ouale,   zaharul , sarea, bicarbonatul de sodiu ,  otetul si uleiul.
Mixam 1 minut, adaugam mierea si amestecam.
Adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat omogen.
Aluatul se imparte in patru parti egale.
Pe dosul unei tavi de copt ( dimensiune tava 20x30cm) punem cateva picaturi de ulei, le intindem cu ajutorul unei pensule, punem o  bucata de aluat si o  intindem cu ajutorul unei merdenele,  in start uniform.
Inlaturam marginile cu ajutorul unui cutit, o  inteapam cu furculita  si o punem tava in cuptorul preincalzit,  la 180 grade.
Coacem fiecare foaie 10 minute.
Se introduce lama unui cutit sub foaie si se trece usor pe ambele parti.
Asezam foile coapte pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Lasam foile sa se raceasca complet.

 

Crema

Punem laptele la fiert ( 300 ml) .
Mixam zaharul cu ouale, faina , restul de lapte si un praf de sare.
Adaugam compozitia  peste laptele fierbinte
Amestecam  continuu pana se ingroasa.
Fierbem 2 minute , amestecand periodic.
Dupa racire, crema se mixeaza cu unt si zahar vanilat.

 

Asamblare

Pe o tava tapetata cu hartie punem prima foaie si adaugam  primul strat de crema  cu unt.

Se pune a doua foaie si  adaugam un strat de marmelada.

Se adauga a treia foaie  si adaugam ultimul strat de crema .

Se adauga ultima foaie si se preseaza usor.
Se aseaza o hartie peste foi si apoi o tava cu greutate de 2 kg.

Se lasa la rece pana a doua zi., se portioneaza si  se pudreaza cu zahar farin.
Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

1 thoughts on “Prajitura cu miere”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *