Pulpa de miel la cuptor. Mielul este o carne pe care romanii o consuma cu placere in special in perioada sarbatorilor pascale, insa o putem oferi intregii familii si in restul anului. Preparata corespunzator, carnea de miel este frageda si gustoasa, ideala pentru o cina delicioasa.
Potrivita pentru 3-4 persoane, aceasta reteta la cuptor este gustoasa si necesita cateva ingredient de buna calitate, precum vinul alb, care ajuta la fragezirea si aromarea carnii. Lasata la marinat timp de 6 ore sau peste noapte, carnea este mai buna si absoarbe mai bine aromele minunate din tava.
Se serveste cu legume si cu sos de usturoi si iaurt.
Cateii de usturoi ii taiem pe lungime.
Pulpa de miel se spala bine cu apa rece, apoi se aseaza intr-o tava.
Din loc in loc se fac mici gauri, cu varful unui cutit si se introduc bucati mici de usturoi.
Intr-un bol amestecam bine : vinul, uleiul, piperul, sarea si coaja rasa de lamaie .
Turnam compozitia peste pulpa de miel, acoperim tava cu folie alimentara si lasam carnea sa se marineze peste noapte sau minim 6 ore (la frigider).
Curatam si spalam cartofii , morcovii. Cartofii ii taiem cubulete si morcovii rondele.
Adaugam apa, cartofii si morcovii, apoi acoperim tava cu un capac sau folie de aluminiu.
Se introduce la cuptor pentru 80 de minute/200C .
Se indeparteaza folia si se mai lasa la cuptor, cca 25-30 minute, periodic ungem carnea (cu o pensula ) cu sosul format in tava.
Se serveste calda cu sos de iaurt si usturoi.
Pofta Buna!
Salvează