Prajitura cu gem

Prajitura cu gem
Ingrediente:

400 gr gem prune, 120 gr zahar tos, 500 gr faina , 200 gr unt , 120 ml lapte, sare, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita otet, 2 plicuri zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, scortisoara pudra.

Timp preparare

45 minute

Nr. portii

20 buc/ dimensiune tava 30x20 cm

5/5 - (17 votes)

Prajitura cu gem, un desert nelipsit de la mesele in familie. Reteta Prajitura cu gem este simpla si rapida.

Laptele , zaharul , zaharul vanilat se amesteca cu untul la temperatura camerei.

Se adauga  praful de copt stins in otet , coaja de lamaie si amestecam.

Adaugam  faina si amestecam pana se incorporeaza.

Din acest aluat se pune deoparte 1/3 ,  iar restul se intinde  intr-o tava (dimensiune 30x20cm) tapetata cu hartie de copt.

Adaugam  gemul  pe suprafata prajiturii, presaram cu  scortisoara si razuim aluatul ramas.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180C  si se coace 30 minute.

Prajitura se lasa sa se raceasca complet si  apoi se portioneaza dupa preferinta.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *