Prajitura cu branza dulce

Prajitura cu branza dulce
Ingrediente:

Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 linguri faina, 1 praf de copt stins in zeama de lamaie sau otet, 2 plicuri zahar vanilat.

Umplutura: 700 gr branza dulce, 100 gr zahar, 3 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 4 linguri amidon alimentar.

Decor:  Zahar pudra cu aroma de vanilie 

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

1 tava/ dimensiune tava 30x20cm

4.8/5 - (31 votes)

Prajitura cu branza dulce, un desert nelipsit de la mesele in familie. Reteta Prajitura cu branza dulce este foarte apreciata si se prepara cu ingrediente la indemana. Bunatate si savoare intr-o prajitura!

Intr-un bol se mixeaza ouale cu zahar.

Adaugam  uleiul, laptele , zaharul vanilat si praful de copt stins.

Mixam  3 minute , pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam treptat faina si amestecam cu o paleta , pana se incorporeaza.

Separat pregatim umplutura – Branza se mixeaza cu zahar, oua, vanilie si amidon alimentar pana obtinem o compozitie omogena.

Tapetam o tava (30×20 )cu hartie de copt, turnam  jumatate din cantitatea de aluat si punem la copt cca 5 minute/ 180C.

Cand foaia s-a copt usor,  scoatem tava din cuptor, adaugam  umplutura, se niveleaza  cu grija si  turnam restul de aluat .
Se niveleaza cu o spatula, usor , toata suprafata.
Se introduce  din nou la cuptor , pentru cca 30-35  minute, la 180C.
Cand prajitura capata o culoare usor aurie se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet.
Se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *