4.8/5 - (31 votes)
Prajitura cu branza dulce, un desert nelipsit de la mesele in familie. Reteta Prajitura cu branza dulce este foarte apreciata si se prepara cu ingrediente la indemana. Bunatate si savoare intr-o prajitura!
Intr-un bol se mixeaza ouale cu zahar.
Adaugam uleiul, laptele , zaharul vanilat si praful de copt stins.
Mixam 3 minute , pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam treptat faina si amestecam cu o paleta , pana se incorporeaza.
Separat pregatim umplutura – Branza se mixeaza cu zahar, oua, vanilie si amidon alimentar pana obtinem o compozitie omogena.
Tapetam o tava (30×20 )cu hartie de copt, turnam jumatate din cantitatea de aluat si punem la copt cca 5 minute/ 180C.
Cand foaia s-a copt usor, scoatem tava din cuptor, adaugam umplutura, se niveleaza cu grija si turnam restul de aluat .
Se niveleaza cu o spatula, usor , toata suprafata.
Se introduce din nou la cuptor , pentru cca 30-35 minute, la 180C.
Cand prajitura capata o culoare usor aurie se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet.
Se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta Buna!