Pate de casa

Ingrediente:

500 gr ficatei de pui, 400 ml lapte, 100 gr unt, 40 ml ulei, 1 ceapa, 1 /2 lingurita de nucsoara macinata, sare si piper dupa gust.

Decor: piper boabe si foi de dafin

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

2 boluri

4.9/5 - (43 votes)

Pate de casa pentru un mic dejun delicios sau pentru aperitive festive. Reteta Pate de casa este simpla, la indemana, iar rezultatul este de o bunatate maxima.

Fierbem ficateii in lapte,  pentru 20 minute.

Taiem ceapa si o calim in ulei,  pentru 3 minute.

Transferam ficateii fierti peste ceapa calita.

Se calesc 5 minute si apoi ii punem la racit.

Se pune compozitia rezultata  in robotul de bucatarie,  impreuna cu untul (80 gr) , sare, nucsoara  si piper.

Mixam  pana obtinem o pasta fina.

Pate-ul se pune in boluri micute, iar deasupra adaugam un strat subtire de unt topit ( cantitatea ramasa).

Decoram  cu boabe de piper  si foi de dafin.

Pate-ul de casa se pastreaza la frigider maxim 2 zile,  vasul fiind acoperit cu folie alimentara.

Se serveste la micul dejun sau la obtinerea diverselor aperitive.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *