Parizer vegetal, gustarea ideala in zilele de post. Sanatos si delicios, Parizerul vegetal se prepara usor, rapid si confera satietate. Parizer vegetal, aperitiv de post pentru mese in familie.
Trecem lintea prin apa si o scurgem.
O punem intr-un bol si turnam peste 250 ml apa fierbinte.
O lasam la temperatura camerei pana absoarbe tot lichidul, cca 15 minute.
Adaugam ceapa, condimentele ( sare, piper, cimbru, boia, pudra de usturoi) si fulgii de drojdie.
Fulgii de drojdie inactiva ii puteti cumpara online de AICI.
Adaugam restul de apa (500 ml) si mixam continutul cu un blender vertical.
Compozitia formata se pune intr-o cratita , la foc potrivit.
Adaugam uleiul si amestecam continuu pana se ingroasa, cca 8 minute.
Compozitia formata se toarna fierbinte in 3 pahare sau 3 cani, depinde ce forma doriti sa obtineti.
Se amesteca compozitia cu o lingurita, pentru a elimina golurile de aer.
Nivelam suprafata si lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Acoperim formele cu folie alimentara si punem la rece.
Scoatem parizerul vegetal din forme si il portionam in felii potrivite.
Se serveste cu legume crude, mustar sau masline.
Sa aveti pofta!