Crochetele de pui sunt preferatele intregii familii: crocante pe dinafara, zemoase si gustoase la interior. In plus, se prepara rapid si au un gust foarte bun. Pentru aceasta reteta ai nevoie de carne de pui, de preferat piept, unt, cascaval, faina, oua, lapte, condimente, pesmet. Pentru un plus de aroma, poti folosi si alte condimente, precum oregano sau paprika afumata.
Dupa ce le prajesti, le scurgi pe un prosop de hartie de bucatarie, apoi le servesti cu diverse garnituri de legume. Pe poti servi si cu o salata proaspata de rosii si castraveti.
Se topeste untul, se adauga faina si amestecam repede.
Se toarna laptele si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Se fierbe cateva minute , amestecand continuu, pana obtinem un sos dens.
Se lasa sa se racesca complet si adaugam: sare, piper, 1 ou, carnea de pui , patrunjelul tocat marunt si cascavalul razuit.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena si apoi modelam bastonase.
Se trec prin ou batut, pesmet si se prajesc in ulei incins.
Pofta Buna!