Negresa cu frisca

Negresa cu frisca
Ingrediente:

Ingrediente Negresa cu frisca

200 gr  unt , 200 gr zahar, 200 ml lapte, 250 gr faina, 50 gr cacao, 50 gr ciocolata, 4 oua, 1 praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 1 praf de sare.

Sos de ciocolata:20 gr cacao, 100 gr unt, 60 gr zahar, esenta de rom
Decor: frisca vanilata  , zmeura proaspata, sos de ciocolata, frunze proaspete de menta.

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

20/ dimensiune tava 30x20 cm.

5/5 - (50 votes)

Negresa cu frisca, un desert pufos si aromat. Reteta Negresa cu frisca  este ideala pentru mese in familie.

Preparare sos de ciocolata

Intr-o cratita se pun ingredientele pentru sos si amestecam.

Punem cratita pe foc, amestecam  pana ce untul  se topeste complet si sosul incepe sa fiarba.

Dupa 2 minute inchidem focul   si lasam sa se racesca.

Adaugam esenta de rom si amestecam.

Preparare Negresa cu frisca

Intr-o cratita se pune zaharul, laptele , cacao, ciocolata si untul taiat cuburi.

Amestecam si punem pe foc.

Dupa primul clocot se inchide focul si  lasam sa se racesca complet.

Intr-un vas se mixeaza ouale cu vanilie si sare.

Adaugam treptat compozitia racita si mixam.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si mixam.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt  .

Se coace la 180C (cuptor preincalzit ) / 30-35  de minute.

Se lasa sa se racesca complet si apoi se inlatura pelicula formata la blat .

Intepam cu o scobitoare toata suprafata, pentru ca blatul sa se insiropeze usor.

Se toarna sosul  de ciocolata peste blat.

Se lasa 30 minute la rece si apoi se portioneaza .

Fiecare prajitura se decoreaza cu aveline din frisca , zmeura proaspata , sos de ciocolata si menta.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *