Negresa cu frisca, un desert pufos si aromat. Reteta Negresa cu frisca este ideala pentru mese in familie.
Preparare sos de ciocolata
Intr-o cratita se pun ingredientele pentru sos si amestecam.
Punem cratita pe foc, amestecam pana ce untul se topeste complet si sosul incepe sa fiarba.
Dupa 2 minute inchidem focul si lasam sa se racesca.
Adaugam esenta de rom si amestecam.
Preparare Negresa cu frisca
Intr-o cratita se pune zaharul, laptele , cacao, ciocolata si untul taiat cuburi.
Amestecam si punem pe foc.
Dupa primul clocot se inchide focul si lasam sa se racesca complet.
Intr-un vas se mixeaza ouale cu vanilie si sare.
Adaugam treptat compozitia racita si mixam.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si mixam.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt .
Se coace la 180C (cuptor preincalzit ) / 30-35 de minute.
Se lasa sa se racesca complet si apoi se inlatura pelicula formata la blat .
Intepam cu o scobitoare toata suprafata, pentru ca blatul sa se insiropeze usor.
Se toarna sosul de ciocolata peste blat.
Se lasa 30 minute la rece si apoi se portioneaza .
Fiecare prajitura se decoreaza cu aveline din frisca , zmeura proaspata , sos de ciocolata si menta.
Pofta Buna!