Negresa cu frisca

Negresa cu frisca
Ingrediente:

Ingrediente Negresa cu frisca

200 gr  unt , 200 gr zahar, 200 ml lapte, 250 gr faina, 50 gr cacao, 50 gr ciocolata, 4 oua, 1 praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 1 praf de sare.

Sos de ciocolata:20 gr cacao, 100 gr unt, 60 gr zahar, esenta de rom
Decor: frisca vanilata  , zmeura proaspata, sos de ciocolata, frunze proaspete de menta.

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

20/ dimensiune tava 30x20 cm.

5/5 - (50 votes)

Negresa cu frisca, un desert pufos si aromat. Prajitura  Negresa cu frisca  este ideala pentru mese in familie.

Preparare sos de ciocolata

Intr-o cratita se pun ingredientele pentru sos si amestecam.

Punem cratita pe foc, amestecam  pana ce untul  se topeste complet si sosul incepe sa fiarba.

Dupa 2 minute inchidem focul   si lasam sa se racesca.

Adaugam esenta de rom si amestecam.

Preparare Negresa cu frisca

Intr-o cratita se pune zaharul, laptele , cacao, ciocolata si untul taiat cuburi.

Amestecam si punem pe foc.

Dupa primul clocot se inchide focul si  lasam sa se racesca complet.

Intr-un vas se mixeaza ouale cu vanilie si sare.

Adaugam treptat compozitia racita si mixam.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si mixam.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt  .

Se coace la 180C (cuptor preincalzit ) / 30-35  de minute.

Se lasa sa se racesca complet si apoi se inlatura pelicula formata la blat .

Intepam cu o scobitoare toata suprafata, pentru ca blatul sa se insiropeze usor.

Se toarna sosul  de ciocolata peste blat.

Se lasa 30 minute la rece si apoi se portioneaza .

Fiecare prajitura se decoreaza cu aveline din frisca , zmeura proaspata , sos de ciocolata si menta.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *