Ingrediente Mancare de cartofi cu carne
800 gr spata de porc, 1 kg cartofi fara coaja, 2 cepe, 100 ml bulion, 50 ml ulei, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare si piper dupa gust, 1 legatura de marar verde.
Mod de preparare Mancare de cartofi cu carne
- Taiem carnea in bucati mici si o prajim pana devine usor rumenita.
- Se scoate carnea intr-o cratita , iar in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt.
- Cand ceapa s-a inmuiat adaugam bulionul si continuam calirea inca 1 minut.
- Peste carne se adauga apa cat sa acopere si o lasam sa fierba la foc mic.
- Cand carnea este fiarta adaugam cartofii taiati rondele si sosul de mai sus.
- Continuam fierberea pana cartofii se patrund usor.
- Se adauga sare, piper dupa gust si boia de ardei dulce.
- Amestecam si servim cu marar proaspat maruntit.
Se serveste cu muraturi.
Pofta Buna!