Dulceata de capsuni si lamaie

Dulceata de capsuni si lamaie
Ingrediente:

3 kg de capsuni, 2 kg zahar, 3  lamai, 500 ml  apa.

Timp preparare

1 ora si 30 de minute

5/5 - (28 votes)

Bogate in vitamine si minerale capsunile  conservate sub forma de  dulceata pastreaza cea mai mare parte din proprietatile fructelor proaspete, mai ales  aroma. Dulceata de capsuni si lamaie  se obtine  din capsuni proaspete,  bine coapte bine , zahar si  lamaie. Este ideala la micul dejun , cu unt, paine prajita,  in clatite sau prajituri.

Intr-o cratita de 4 l se pune apa cu zaharul,  la foc mic.

Capsunile spalate cu grija si  trecute prin mai multe ape se curata de frunzulite.

Fiecare lamaie se spala , se taie pe jumatate si apoi se taie feliute.

Feliutele de lamaie se pun deasupra capsunilor spalate.

Siropul este gata  dupa 10 minute.

Adaugam capsunile, feliile de lamaie si punem la fiert , la foc mic.

Spuma se indeparteaza.

Dulceata de capsuni se tine pe foc mic intre 60-80  de minute, timp in care se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Dulceata este gata atunci cand capata  o consistenta gelatinoasa.

Putem face proba : luam o lingura de dulceata , o punem pe o farfurioara si o lasam sa se raceasca.

Prin racire vom observa consistenta, daca este gata sau o mai lasam pe foc.

Cand este gata , dulceata se lasa sa se racesca cateva momente si apoi  se pune in borcane sterilizate.

Inchidem ermetic  si le rasturnam cu capacul  in jos pentru cateva minute.

Se intorc in pozitia normala , le lasam  sa se racesca complet si le transferam in camara.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *