Compot de piersici

Compot de piersici
Ingrediente:

Pentru 1 borcan de 800 gr  - 4 piersici , 3 linguri zahar. Facultativ - vanilie.

Timp preparare

30 minute

5/5 - (1 vote)

Compot de piersici, un desert rapid si foarte gustos. Reteta Compot de piersici este simpla, ieftina si delicioasa.

Intr-o cratita se pune apa la fiert. Piersicile se scufunda in apa clocotita, pentru cateva secunde, si apoi se scot rapid.

Le decojim , le taiem in 4 parti  egale ,  se desprind de pe sambure si le aseazam  in borcane.

compot de piersici1In fiecare borcan adaugam  3 linguri de zahar si  completam cu apa rece.

Borcanele se inchid ermetic si se pun la fiert (intr-o cratita cu baza acoperita de un servet de bucatarie si apa rece cantitate 3/4  ) pentru 20 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca .

Dupa fierbere se lasa sa se raceasca lent , pana a doua zi.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *