O reteta rapida si delicioasa, mancarea de naut este usor de preparat, ideala pentru o cina in familie. Cu naut, rosii, ardei si ceapa, aceasta mancarica este reconfortanta, potrivita pentru momentele in care avem nevoie de o mancare calda si aromata.
Pentru persoanale care vor si un “strop” de carne, in ceapa se poate cali si cateva felii de muschi afumat de porc sau de carnat picant, care vor conferi mancarii o aroma aparte. Se serveste cu paine calda si patrunjel tocat pe deasupra. Langa, mai poti adauga si o salata simpla, verde, cu lamaie si ulei de masline.
Nautul se hidrateaza in apa ~15 ore, dupa care se scurge de apa, si se pune la fiert pana se inmoaie.
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa.
Adaugam ardeiul , rosiile, ambele maruntite si 200 ml apa calda.
Cand legumele sunt fierte adaugam nautul , sare si piper dupa gust .
Se mai continua fierberea inca 5 minute si apoi adaugam patrunjel taiat marunt.
Mancare de naut se serveste calda .
Pofta Buna!