Satioasa si gustoasa, mancarea de fasole cu muschi de porc este o alegere inspirata pentru momentele in care ai nevoie de un preparat rapid si bun. Muschiul de porc afumat ii confera o aroma si un gust aparte, iar fasolea este benefica pentru digestie. In plus, fasolea este una dintre mancarurile preferate ale romanilor, putand fi combinata si cu alte tipuri de carne, in special carnati.
Aceasta mancare poate fi consumata atat calda, cat si rece, a doua zi, pe paine prajita. O poti servi cu patrunjel proaspat tocat sau cu o salata verde simpla, cu lamaie si ulei de masline, pentru un plus de fibre si nutrienti.
Fasolea boabe ( aleasa) se pune la fiert cu apa rece ( 2 l ), dupa 10 minute se inlocuieste apa. Procedura se repeta de 2 ori si se continua fierberea.
Spalam legumele (morcovul, telina, ceapa) , le curatam si le taiem cubulete.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga muschiul taiat felii potrivite.
Se prajeste bine pe ambele parti si apoi se scoate pe o farfurie.
In grasimea ramasa adaugam legumele si le calim 2-3 minute.
Adaugam 1 l apa, sosul de rosii cu ardei , se pune capacul si se lasa sa fiarba cca 20 minute.
Dupa acest timp adaugam cimbru , sare si piper dupa gust.
Fasolea fiarta se pune intr-un vas termorezistent, adaugam sosul si feliile de muschi.
Sosul trebuie sa acopere fasolea si feliile de muschi.
Se introduce vasul (neacoperit) la cuptor pentru 30-40 minute, la 180C , pana capata o crusta fina.
Se serveste cu patrunjel taiat marunt.
Pofta Buna!