Chec cu fructe , desertul aromat si delicios, nelipsit de la masa de Craciun. Reteta Chec cu fructe este simpla si se prepara usor.
Fructele uscate (taiem caisele in cubulete)se pun intr-un bol impreuna cu rom si 1 lingura de zahar .
Acoperim bolul cu folie alimentara si se pun la rece pentru 1 ora.
Mixam untul cu zahar pudra.
Adaugam galbenusurile si mixam.
Mixam albusurile cu zahar pana devin o spuma densa.
Amestecam compozitia de albus cu cea de galbenus.
Adaugam faina cu praful de copt si fructele aromate. Amestecam usor pana obtinem o compozitie omogena.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (chec sau cozonac) tapetata cu hartie de copt .
Se coace in cuptorul preincalzit la 170 C/ 45 minute.
Dupa coacere, checul se lasa sa se racesca complet si se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Pofta Buna!