Chec cu fructe

Chec cu fructe
Ingrediente:

200 gr unt, 150 gr zahar (pudra), 5 oua, 8 gr praf de copt, 10 gr zahar vanilat, 300 gr faina, 150 gr fructe uscate(caise, stafide, merisoare), 30 ml esenta de rom.
Decor: zahar pudra vanilat.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

1

5/5 - (3 votes)

Chec cu fructe , desertul aromat si delicios, nelipsit de la masa de Craciun. Reteta Chec cu fructe  este simpla si se prepara usor.

Fructele uscate (taiem caisele in  cubulete)se pun intr-un bol impreuna cu rom si 1 lingura de zahar .

Acoperim bolul cu folie alimentara si se pun la rece pentru 1 ora.

Mixam untul cu zahar pudra.

Adaugam   galbenusurile si mixam.

Mixam albusurile cu zahar pana devin o spuma densa.

 

Amestecam compozitia de albus cu cea de galbenus.

Adaugam  faina  cu praful  de copt si fructele aromate. Amestecam  usor pana obtinem o compozitie omogena.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (chec sau cozonac) tapetata cu hartie de copt .

Se coace in cuptorul preincalzit la 170 C/ 45 minute.

Dupa coacere,  checul se lasa sa se racesca complet si se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *