Iahnie de dovlecei

Iahnie de dovlecei
Ingrediente:

3  dovlecei - marime potrivita , 2 ceape, 4 bucati rosii, 100 ml ulei,  piper si sare dupa gust, 2 fire cimbru proaspat,1/2 legatura patrunjel, 200 ml apa.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

4

4.9/5 - (15 votes)

Iahnie de dovlecei , o mancare simpla si foarte gustoasa. Reteta Iahnie de dovlecei se prepara usor si rapid.

Spalam bine legumele.

Dovleceii se curata de coaja si ii taiem cubulete.

Ceapa se curata de foi si se taie marunt.

Rosiile se curata de pielita si le taiem felii.

Intr-o tigaie punem 1/2 din cantitatea de ulei la incins.

Adaugam dovleceii si amestecam periodic, ii tinem pe foc maxim 5-8 minute.

Intr-o cratita punem restul de ulei la incins , adaugam ceapa si amestecam.

O lasam sa se caleasca pana devine sticloasa, apoi adaugam rosiile si apa.

Lasam sa fiarba la foc mic , cca 5 minute,  apoi adaugam dovleceii.

 

Iahnie de dovleceiAdaugam  sare , piper dupa gust si se continua fierberea pana dovleceii sunt bine fierti,  iar sosul a scazut , cca 20 minute (foc mic).

Se adauga verdeata (cimbru, patrunjel) toacata si se inchide focul.

Se serveste calda su rece. Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *