Ciorba de vacuta cu legume

Ciorba de vacuta cu legume
Ingrediente:

800 gr  carne de vita (coasta), 2 morcovi, 1 telina mica, 2 ardei gogosar, 1 ceapa, 2 cartofi, 150 gr pasta de tomate,  1 legatura de patrunjel proaspat sau leustean, sare si piper dupa gust.

Pentru servire: smantana, lamaie sau otet.

Timp preparare

1 ora si 30 de minute.

5/5 - (40 votes)

Ciorba de vacuta cu legume pentru un pranz delicios. Reteta Ciorba de vacuta cu legume este simpla, ideala pentru mese in familie.

Spalam si curatam legumele. Taiem cubulete:  morcovii, telina, ardeiul, ceapa si cartofii.

Carnea  se spala, se portioneaza si se pune la fiert in 3-4 l apa,  cu sare. In timpul fierberii se spumeaza .

Dupa ce carnea s-a fiert pe jumatate, adaugam legumele, mai putin cartofii si si lasam sa fiarba,  cu oala acoperita,  la foc mic.

Carnea se scoate intr-un bol, se lasa cateva momente sa se racesca, se indeparteaza oasele si o taiem cuburi.

Se introduce in ciorba, iar cu 10 minute inainte de a inchide focul  adaugam  pasta de tomate si cartofii taiati cubulete.

Cand ciorba  este gata adaugam patrunjelul/ leusteanul  maruntit. Se adauga sare si piper dupa gust

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Ciorba de vacuta cu legume”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *