Iahnia de cartofi este un preparat delicios, perfect pentru o masa de familie sau pentru o cina usoara. Este o mancare satioasa, care se serveste de obicei cu o lingura de smantana sau cu un ardei iute, aducand un plus de bunatate oricarei mese.
Ingrediente de baza pentru iahnia de cartofi – usor de gasit si accesibile
Pentru a prepara aceasta iahnie, vei avea nevoie de cartofi, ceapa, ardei gogosar, rosii si morcov, toate ingrediente simple pe care le ai, cu siguranta, in camara. Calirea legumelor in ulei si adaugarea lor in apa calda asigura un preparat savuros, iar foaia de dafin si mararul adauga aroma specifica unui fel de mancare traditional romanesc.
Cum se pregateste iahnia de cartofi
Ceapa, morcovii si ardeiul (taiate marunt ) se calesc in ulei, cca 8 minute.
Adaugam cartofii taiati cuburi si apa calda.
Dupa 5 minute adaugam pulpa de rosii, foaia de dafin si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand legumele si cartofii au fiert, adaugam sare, piper dupa gust si mararul taiat marunt.
In doar cativa pasi simpli, vei obtine o iahnie de cartofi delicioasa, gata de servire!
Descopera si alte retete delicioase
Daca ti-a placut aceasta reteta de iahnie de cartofi, vei gasi multe alte retete traditionale pe site-ul nostru, cum ar fi sarmale cu carne de porc sau ciorba de burta. Aceste retete sunt perfecte pentru a adauga mai multe preparate gustoase la mesele tale de familie.