Gogosi de post

Gogosi de post
Ingrediente:

100 gr  zahar, 250 ml apa calduta,  8  gr drojdie uscata, coaja rasa de la 1 lamaie, 2 plicuri zahar vanilat,  1 praf de sare,  600 gr faina, ulei pentru prajit.
Decor : zahar pudra vanilat

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

1 platou

5/5 - (28 votes)

Gogosi de post, pufoase si aromate. Reteta Gogosi de post este simpla si garanteaza reusita.

Intr-un vas se amesteca toate ingredientele : drojdia, faina, zahar, coaja de lamaie rasa, zahar vanilat si sare.

Se adauga apa calduta si amestecam. Se framanta pana obtinem un aluat omogen.

Acoperim vasul cu un servet de bucatarie si il punem la loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Dupa dospire, aluatul  se aseaza  pe un blat presarat cu faina si se intinde intr-o foaie de 2 cm.

Cu ajutorul unui pahar (250 ml)  se decupeaza gogosile.

Le lasam sa isi dubleze volumul, acoperite cu o folie alimentara.

Se prajesc in ulei incins, la foc mic , pe ambele parti.

Se scot pe servetele absorbante si apoi  le pudram  cu zahar.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *