Gogonele murate in saramura

Ingrediente:

Gogonele proaspete de marime potrivita, boabe de piper negru, catei de usturoi curatati, marar uscat, foi de dafin,  hrean, apa si sare pentru muraturi.

Timp preparare

20 de minute

5/5 - (37 votes)

Gogonelele murate in saramura sunt o delicatesa  in multe culturi din intreaga lume. Au un gust usor sarat si acru, fiind  consumate ca atare sau folosite pentru a adauga un gust savuros altor mancaruri. Reteta de Gogonele murate in saramura este simpla si va garanteaza obtinerea unui preparat delicios. Iti recomand si alte retete cu gogonele – Gogonele cu usturoi la otet, Zacusca de gogonele.

Folosim 25 gr de sare la 1 l apa.

Asezam la baza borcanelor: marar uscat, piper negru boabe, 3 catei de usturoi,  felii de hrean si cate o frunza de dafin.

Ingredientele le dozati in functie de gust.

Adaugam gogonelele si le asezam bine in borcane. Printre ele adaugam felii sau tije de hrean.

Punem apa in borcane, peste gogonele pentru a identifica cantitatea necesara.

Varsam, cu atentie,  apa din borcane intr-o cratita.

Asezam cratita pe foc, iar la primul clocot adaugam sarea ( 25 gr sare la 1 l apa).

Fierbem compozitia pana se dizova complet sarea, cca 4 minute.

Punem borcanele pe o tava metalica, pentru a le proteja de fisuri.

Turnam peste gogonele saramura fierbinte si le lasam sa se raceasca.

Asezam capacele , dar nu le inchidem.

Lasam borcanele la temepratura camerei pana se produce fermentatia, cca 3 zile.

Se inchid ermetic borcanele cu gogonele si le asezam in loc uscat si racoros.

In maxim 21 de zile, gogonelele murate in saramura sunt perfecte pentru servit.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *