Cei mai buni cartofi la cuptor. In crusta crocanta de malai si boia , cartofii aurii sunt extrem de gustosi , atat langa friptura cat si serviti doar cu sos. Cartofi aurii – reteta in imagini.
1 kg cartofi fara coaja, 1 lingura unt topit, 1 lingura ulei, cimbru, busuioc, sare si piper dupa gust, 1 capatana de usturoi, 150 gr malai, 1 lingura boia de ardei dulce.
Cartofii fara coaja ii taiem in 4 sau 6 parti, in functie de dimensiune.
Intr-un bol adaugam usturoiul pisat, untul topit, uleiul, cimbru, busuioc, sare si piper.
Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam cartofii si amestecam.
Malaiul se amesteca cu boia de ardei dulce, sare , apoi trecem cartofii prin compozitia obtinuta.
Cartofii se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se pun la cuptor pentru 40-50 minute , pana devin aurii si crocanti. Pentru cuptoarele electrice , folositi functia Turbo Grill – 40 minute.
Se servesc cu sos , sunt extrem de gustosi si se pregatesc usor.
Pofta Buna!
1 Comment
Reteta este foarte gustoasa daca se folosesc cartofi mici, fierti in coaja, si taiati in 4 inainte de a fi prajiti. La Billa gasiti niste cartofi deosebiti, produsi la noi in tara, in zona Fagaras.