Cartofi aurii

Ingrediente:

1 kg cartofi fara coaja, 1 lingura unt topit, 1 lingura ulei, cimbru, busuioc, sare si piper dupa gust, 1 capatana de usturoi, 150 gr malai, 1 lingura boia de ardei dulce.

Timp preparare

50 minute

4.9/5 - (32 votes)

Cei mai buni cartofi la cuptor. In crusta crocanta de malai si boia , cartofii aurii sunt extrem de gustosi . Cartofi aurii , reteta in imagini.

Cartofii fara coaja ii taiem in 4 sau 6 parti, in functie de dimensiune.

Intr-un bol adaugam usturoiul pisat, untul topit, uleiul, cimbru, busuioc, sare si piper.

Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.

Cartofi auriiAdaugam cartofii si amestecam.

Malaiul se amesteca cu boia de ardei dulce, sare  , apoi  trecem cartofii prin compozitia obtinuta.

Cartofii se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Cartofi auriiSe pun la cuptor pentru 40 de minute ,  pana devin aurii si crocanti.

Pentru cuptoarele electrice , folositi functia Turbo Grill – 40 minute.
Cartofi auriiSe servesc cu sos , sunt extrem de gustosi si se pregatesc usor.
Cartofi auriiPofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

1 thought on “Cartofi aurii”

  1. Reteta este foarte gustoasa daca se folosesc cartofi mici, fierti in coaja, si taiati in 4 inainte de a fi prajiti. La Billa gasiti niste cartofi deosebiti, produsi la noi in tara, in zona Fagaras.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *