Ingrediente – Ficatei de pui in sos de rosii
500 gr ficatei de pui, 60 ml ulei, 200 ml lapte, 20 ml vin alb sec, 1 ceapa, 100 ml bulion, 5 catei de usturoi zdrobiti, piper si sare dupa gust.
Decor: 1/2 legatura de patrunjel verde .
Mod de preparare
- Ficateii se spala , se curata de pielite si se pun in lapte rece pentru 30 minute.
- Ceapa se taie marunt , o calim si apoi adaugam ficateii de pui.
- Ii prajim 5 minute, adaugam bulionul, vinul, usturoiul si 50 ml apa calda.
- Lasam mancarea sa fiarba, la foc mic, pana scade sosul.
- Adaugam sare si piper dupa gust, se presara patrunjelul taiat marunt, iar dupa preferinta se poate adauga si usturoi zdrobit.
Ficateii se servesc alaturi de mamaliguta.
Pofta Buna!