Dovlecei la gratar

Dovlecei la gratar
Ingrediente:

2 dovlecei proaspeti si micuti ( 400 gr),  4 linguri ulei, sare si piper dupa gust.
Pentru servit - Sos de iaurt 

Timp preparare

20 minute

Nr. portii

1 platou

5/5 - (6 votes)

Reteta simpla si rapida de Dovlecei la gratar va asteapta sa o testati. Dovlecei la gratar,  o optiune usoara si delicioasa pentru o masa sanatoasa. Acestia capata o textura crocanta la exterior si moale la interior, cu o aroma subtila de copt. Pot fi serviti ca garnitura langa fripturi de pui sau peste, sau integrati intr-o salata proaspata. Pentru a amplifica gustul, se pot servi cu  sos de iaurt si usturoi sau cu branzeturi usoare precum feta sau mozzarella.

Dovlecei la gratar

Taiem dovleceii in felii potrivite, cca 0,5 cm, si transferam intr-un bol.


Presaram sare si amestecam. Ii lasam 10 minute, apoi ii asezam pe hartie absorbanta.
Ii tamponam bine pentru a indeparta apa. Ungem feliile de dovlecei cu ulei, intr-un strat subtire, pe ambele parti.

Incingem bine o tigaie grill si asezam o parte din feliile de dovlecei sau cate intra in tigaie.
Le coacem maxim 2 minute pe fiecare parte sau pana se formeaza urme de grill.
Dovlecei la gratarScoatem feliile de dovlecei pe o farfurie si adaugam sare, piper dupa gust.
Procedam identic si cu restul feliilor de dovlecei.
Servim alaturi de sos de iaurt cu usturoi. Intr-o zi de post ii puteti servi alaturi de pilaf de orez.

Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *