Peste la gratar

Peste la gratar
Ingrediente:

1 kg file macrou , 50 ml ulei, sare si piper dupa gust, 1 lamaie.

Timp preparare

35 minute

Nr. portii

5

5/5 - (30 votes)

Foarte gustos si sanatos pentru organismul uman, pestele este indicat sa fie consumat cat mai des. Cea mai usoara modalitate de a prepara peste este de a-l gati pe gratar. Se prepara rapid si are un gust foarte bun. Pentru pestele la gratar ai nevoie de pestele preferat (macrou, crap, pastrav, cod), ulei, sare si piper. Pentru un gust mai bun, nu poate lipsi nici lamaia.
Pe gratarul incins, pestele este gata in cateva minute, fiind ideal si pentru petrecerile in aer liber si iesirile la gratar cu prietenii. Se serveste cu lamaie si diverse garnituri de legume. Este foarte bun cu mamaliguta si mujdei.

Taiem fileurile in bucati potrivite si le punem intr-o farfurie.

Le presaram cu sare , acoperim cu folie alimentara si  introducem la rece,  pentru minim 20 minute.

Ungem bucatile de peste cu ulei , le asezam pe gratarul incins si le lasam cca 5 minute,  pe fiecare parte.

Se serveste cu lamaie.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *