Cornuri pufoase cu sunca si cascaval, o gustare delicioasa si hranitoare, perfecta pentru micul dejun sau o gustare intre mese. Reteta de Cornuri pufoase cu sunca si cascaval se prepara usor in bucataria de acasa , cu ingrediente la indemana, iar rezultatul este delicios.

Punem intr-un bol drojdia uscata, zaharul, 50 ml lapte si 1 lingura de faina.
Amestecam, acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam sa isi dubleze volumul .
Punem intr-un bol oul, restul de lapte, sare si compozitia crescuta de drojdie.
Omogenizam compozitia pentru 1 minut.

Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza.

Vom obtine un aluat omogen. 
Asezam vasul la loc caldut , acoperim cu folie alimentara si lasam sa isi dubleze volumul.
Impartim aluatul in 5 parti egale.
Fiecare parte se aluat se intinde intr-o foaie cu diametru de 24 cm, cu ajutorul unui praf de faina.
Cantitatea de unt se imparte in patru parti. Avem 5 foi de aluat si 4 straturi de unt.
Intindem prima foaie, o asezam pe un platou si o ungem cu unt.
Procedam la fel cu restul foilor.
Introducem platoul cu aluat la rece, pentru 30 minute.

Punem aluatul pe masa de lucru, intindem usor cca 2 cm si il taiem in 12 parti egale, vezi foto.

Pe fiecare bucata de aluat asezam sunca si cascaval ( taiate felii subtiri).

Rulam strans fiecare bucata , iar ruloul format il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le acoperim cu folie alimentara si le lasam la dospit, pentru 15 minute.

Le ungem cu compozitie de ou ( ou mixata cu lapte) si presaram susan.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200C, fara ventilatie, pentru 25 minute.
Coacem cornurile pana obtinem o crusta rumenita uniform.

Le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca cateva minute.

Se servesc calde sau reci.

Pofta buna!
Descopera si alte retete pentru mic dejun!











2 thoughts on “Cornuri pufoase cu sunca si cascaval”
Bună Ziua Bucătăria Românească,
Am o mică întrebare:
Se poate înlocui cașcavalul și șunca presată cu gem?
Mulțumesc anticipat,
Lilly
Buna ziua! Sigur!