Conopida cu sfecla rosie la borcan

Conopida roz cu sfecla rosie la borcan
Ingrediente:

3,6 kg conopida, otet, zahar, sare, 1 bucata sfecla rosie ( decojita).

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

10 borcane - 800 gr

4.8/5 - (41 votes)

Conopida cu sfecla rosie la borcan, un adevarat deliciu. Reteta Conopida cu sfecla rosie la borcan este simpla si foarte apreciata.

Conopida se desface in buchetele si se tine pentru 30 minute in apa rece cu sare (1 lingura plina).

Sfecla se curata de coaja si se taie felii.

La fiecare borcan adaugam : 70 ml otet + 15 gr sare+60 gr zahar .

Amestecam bine cu o lingura din lemn , adaugam conopida , o felie de sfecla rosie si apa cat cuprinde.

Conopida roz cu sfecla rosie la borcan

Inchidem ermetic borcanele   si le punem in Bain-Marie pentru 15 minute ( de cand apa incepe sa clocoteasca).

Se scot cu grija pe un blat si verificam capacele,  sa fie inchise bine.

Se impaturesc cu servete de bucatarie.

Conopida roz cu sfecla rosie la borcan

Le lasam pana a doua zi,  apoi le punem la camara.

Se poate consuma dupa 20 zile.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *