Ingrediente Clatite cu branza dulce si afine la cuptor
Pt 6 foi : 2 oua , 500 ml lapte, 1 praf de sare, 50 gr zahar, esenta de vanilie, 120 gr faina, ulei pentru prajit, un cub de unt.
Umplutura: 200 gr branza dulce, 50 gr zahar, 1 lingurita gris, coaja de lamaie rasa, 1 ou, 1 ceasca afine.
Pentru decor: 100 gr smantana , 1 lingurita plina cu miere, coaja de lamaie rasa, afine
Mod de preparare Clatite cu branza dulce si afine la cuptor
- Intr-un bol batem oul, adaugam usor laptele, vanilia, praful de sare si zaharul amestecand continuu.
- La final adaugam toata faina si amestecam rapid pana se incorporeaza. Se incinge o tigaie teflonata, adaugam cateva picaturi de ulei, miscam usor apoi adaugam 1 lus (polonic) de compozitie si rapid miscam tigaia astfel incat aluatul sa acopere toata suprafata.
- Se coace clatita la foc mediu cateva minute, cand incepe sa se desprinda de pe margini si este coapta se intoarce rapid. Se lasa sa se coaca si pe a doua parte cateva secunde.
- Operatiunea se continua 🙂
- Umplutura se obtine amestecand ingredientele pana obtinem o compozitie omogena. La final adaugam afinele apoi amestecam usor.
- Se umplu clatitele pe a doua fata coapta, adaugam compozitie se pliaza marginile si rulam.
- Ungem cu unt un vas termorezistent , adaugam clatitele si se introduce in cuptorul incalzit pentru cca 20 min la foc mediu.
- Se pun pe farfurie cate doua, se adauga smantana amestecata cu miere, se decoreaza cu afine si coaja de lamaie rasa.
- Dupa preferinta se pot decora cu zahar farin vanilat.
Se servesc calde !
Pofta Buna!
Salvează