Chiftelute de post, un aperitiv delicios pentru mese in familie. Reteta Chiftelute de post este simpla, rapida si nelipsita in zilele de post.
Ceapa , morcovul se razuiesc si se calesc in ulei cca 5 minute.
Granulele de soia se pun la fiert, in apa cu sare, pentru 25-30 minute.
Transferam soia intr-o sita la scurs si apoi o stoarcem pentru a elimina surplusul de apa.
Punem intr-un bol: soia stoarsa , ceapa si morcovul calite, faina, usturoiul pisat, apa minerala, sare si piper dupa gust.
Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena.
Se pune uleiul la incins iar cu mainile umezite in apa rece formam chiftelutele.
Se pun la prajit in ulei incins , la foc mic. Se prajesc bine pe ambele parti, pana devin aurii, apoi se scot pe servet de bucatarie.
Se servesc reci, cu sos de rosii sau mustar. Se pot servi si calde, alaturi de garnitura si salata.
Pofta Buna!













