Chec pufos cu nuca , o prajitura simpla si delicioasa, perfecta pentru a fi savurata la micul dejun sau la ceai. Aceasta reteta este foarte usor de pregatit si necesita doar cateva ingrediente. Sper ca aceasta reteta de chec pufos cu nuca va va incanta si va va inspira sa incercati si alte variante de checuri si prajituri de acasa.
Separam ouale. Albusul se mixeaza cu praful de sare pana obtinem o spuma densa.
Adaugam zaharul, treptat, si mixam pana obtinem o spuma densa.
In alt vas mixam galbenusurile cu lapte, ulei, praf de copt stins in otet si zahar vanilat.
Amestecam compozitia de albus cu cea de galbenus.
Adaugam faina si amestecam usor.
Adaugam miezul de nuca zdrobit si amestecam usor pana se incorporeaza.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de chec ( dimensiune forma 31 x 11.5 x 7 cm ) si se intinde uniform.
Adaugam miezul de nuca pe suprafata checului.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C/ 35 minute.
Checul pufos cu nuca se lasa sa se raceasca cateva momente si apoi se scoate pe un gratar de racire.
Cand s-a racit complet, checul se pudreaza cu zahar farin vanilat si se portioneaza.
Pofta Buna!