Ingrediente Chec cu miere, nuca si cacao
6 albusuri , 80 gr zahar, 2 linguri de miere, 150 gr faina, 20 gr cacao, 40 gr nuca macinata, 40 ml ulei, 1 praf de copt, zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, 1 praf de sare.
Preparare
- Albusurile se bat spuma cu zahar. Intr-un bol separat se amesteca mierea, coaja rasa de lamaie cu ulei si zahar vanilat. Faina se amesteca cu praful de copt.
- Cand albusurile sunt spumate bine si zaharul este dizolvat se adauga peste compozitia cu miere . Se adauga faina amestecata cu praful de copt si sare.
- Se amesteca usor. O parte din compozitia formata se amesteca cu cacao.
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune compozitie fara cacao , nuca macinata si compozitie de cacao.
- Cu o furculita se amesteca usor din loc in loc pentru a obtine un aspect frumos dupa coacere.
- Tava se introduce in cuptorul incalzit si se lasa la copt la foc potrivit pana devine auriu-roscat.
- Se lasa sa se raceasca complet apoi se portioneaza.
Se serveste alaturi de cafea sau ceai.