Cele mai bune sosuri pentru frigarui – arome care fac diferenta la orice gratar.
Hai sa fim sinceri: frigarui fara un sos bun sunt ca o vara fara soare. Ai carne frageda, legume rumenite perfect, … dar lipseste acel ceva care sa lege toate aromele. Exact, sosul! Asa ca ti-am pregatit o lista cu cele mai bune sosuri pentru frigarui, testate si apreciate la gratarele din weekenduri sau la mesele cu prietenii.
1. Sos tzatziki – racoritor si gustos
Tzatziki e genul de sos care merge la orice, dar mai ales cu frigarui de pui sau legume. Iaurt grecesc, castravete ras, usturoi, marar si un strop de ulei de masline – se face in 5 minute si e super gustos. Perfect pentru zilele calduroase!
2. Sos barbeque – intensitate si aroma
Daca vrei ceva cu gust intens, dulceag, afumat si usor picant, sosul barbeque e ce trebuie. Merge excelent cu porc sau vita. Il poti cumpara gata facut sau il faci acasa din ketchup, otet, miere, usturoi si condimente – simplu si delicios.
3. Sos de usturoi cu iaurt – pentru iubitorii de arome puternice
Usturoiul da mereu bine cu carnea. Poti face un sos cu iaurt, adaugi usturoi pisat, putina sare si ierburi aromatice, si gata! Merge la orice frigarui si e mereu printre favorite.

4. Sos chimichurri – gust fresh
Chimichurri e pentru cei care vor ceva mai exotic. Se face din patrunjel verde, usturoi, otet, ulei de masline si ardei iute. E usor picant, super aromat si se potriveste perfect cu vita sau frigarui mai consistente.
5. Sos de rosii, o explozie de prospetime si aroma.
6. Sos de mustar cu miere – gustul care cucereste
Mustarul si mierea merg mana in mana si creeaza un sos dulce-picant genial pentru frigarui de pui sau porc. Il poti imbogati cu un pic de usturoi sau otet balsamic. E genul de sos care dispare primul de pe masa.
7. Sos picant – pentru cei curajosi
Daca iti place iute, mergi pe varianta cu ardei iute, rosii coapte, usturoi si condimente. Il faci in blender si ai un sos care aprinde atmosfera la orice masa. Il poti lasa si separat, ca sa isi puna fiecare cat vrea.
Sosurile sunt cheia unui gratar reusit. Poti avea cea mai buna carne, dar fara sos… parca lipseste ceva. Incearca variantele de mai sus si vezi care ti se potriveste cel mai bine. Sau mai bine: pregateste mai multe si lasa-i pe invitati sa aleaga! Gustul perfect e cel care ti se potriveste.