Fursecuri cu ciocolata si scortisoara

Ingrediente Fursecuri cu ciocolata si scortisoara

250 g ciocolata continut ridicat de cacao, 1/2 lingurita scortisoara, 50 gr unt, 250 gr faina, 150 gr zahar farin, 2 oua, 1/2 lingurita praf de copt.

Decor : 100 gr zahar farin.

Mod de preparare Fursecuri cu ciocolata si scortisoara

    1. Intr-un vas pe baie de abur se topeste untul si ciocolata. Separat se mixeaza ouale cu zahar apoi se adauga scortisoara.
    2. Dupa ce ciocolata si untul s-au topit se amesteca usor cu un tel pana devine ca o crema si se raceste. Cele doua compozitii se amesteca bine apoi se adauga treptat faina amestecata cu praf de copt. Vom obtine o compozitie ca o crema consistenta.
    3. Se introduce la rece pentru 2 ore apoi se modeleaza bilute , de marimea unei nuci pe care le tavalim prin zahar farin.
    4. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu o distanta intre ele de 2 cm.
    5. Fursecurile cu ciocolata si scortisoara se coc  9-10 min la foc iute, cca 180 C.
    6. Dupa coacere se lasa sa se raceasca apoi se scot din tava.

Se servesc alaturi de cafea sau ceai.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.