Iahnie de fasole

Iahnie de fasole
5/5 - (1 vote)

 Ingrediente Iahnie de fasole

500 grame fasole, 2  cepe, 6  catei usturoi, 400 gr rosii cuburi, 100 gr pasta de tomate, 70 ml  ulei, 600 ml apa, sare, piper dupa gust cimbru, patrunjel verde.




Mod de preparare Iahnie de fasole

Fasolea se pune la hidratat, pentru 12 ore, in apa calda. Se fierbe 10 minute, indepartam apa si repetam procedeul.

Continuam fierberea pana obtinem un bob intreg si cu miezul pufos.

Preparare Sos –  Ceapa si usturoiul se maruntesc.  Intr-o cratita se pune uleiul la incins.

Calim ceapa si usturoiul pana devin sticloase, adaugam rosiile si pasta de tomate si amestecam.

Se calesc cateva minute si apoi adaugam apa ( 600 ml). Sosul se fierbe pentru 15 minute.

Adaugam fasolea fiarta ( scursa) in sos si continuam fierberea 5 minute, la foc mic.

La final, in iahnie adaugam  sare, cimbru  si piper dupa gust.

Iahnia de fasole  se serveste  cu patrunjel maruntit.

Pofta buna!




Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.