Cea mai buna Iahnie de fasole, o mancare delicioasa pentru masa de pranz. Reteta de Iahnie de fasole este simpla si cu ingrediente la indemana.
Fasolea se pune la hidratat, pentru 12 ore, in apa calda.
Se fierbe 10 minute, indepartam apa si repetam procedeul de trei ori.
Continuam fierberea pana obtinem un bob intreg si cu miezul pufos.
Preparare Sos – Ceapa si usturoiul se maruntesc. Intr-o cratita se pune uleiul la incins.
Calim ceapa si usturoiul , adaugam rosiile, pasta de tomate si amestecam.
Se calesc 5 minute si apoi adaugam apa ( 600 ml). Sosul se fierbe pentru 15 minute.
Adaugam fasolea fiarta ( scursa) in sos si continuam fierberea 5 minute, la foc mic.
La final, in iahnie adaugam sare, cimbru si piper dupa gust.
Iahnia de fasole se serveste cu patrunjel maruntit.
Pofta buna!