Ceafa de porc la cuptor

Ceafa de porc la cuptor
Ingrediente:

750 gr ceafa de porc, sare si piper dupa gust, 4 fire cimbru proaspat, 5 catei de usturoi, 3 linguri ulei,  4 linguri bulion,

Timp preparare

1 ora si 30 minute

Nr. portii

3

4.9/5 - (55 votes)

Carnea de porc este una dintre preferatele romanilor, fiind gustoasa si foarte versatila. Ceafa de porc in special este suculenta, usor de preparat si foarte gustoasa. Pentru ceafa de porc la cuptor aveti nevoie de putine ingrediente, pentru a obtine un preparat savuros.
Inainte de a aseza ceafa in tava, este bine sa o bateti usor cu ciocanul de bucatarie, dupa care o condimentati simplu, cu sare si piper. Peste ceafa puteti adauga si usturoi tocat, ulei si putin vin alb, pentru un gust mai bun. Ceafa este gata repede, in 20-30 de minute si se poate servi cu diverse garniture de legume, cartofi sau orez.

Ceafa de porc se taie felii potrivite.

Intr-un bol adaugam si amestecam  : cimbru taiat marunt , cateii de usturoi zdrobiti, bulionul , uleiul ,  sare si piper dupa gust. Ungem bucatile de carne pe toate partile si introducem la rece,  pentru minim 30 minute.

Intr-o tava adaugam 2 linguri ulei, 100 ml apa si adaugam feliile de carne.

Ceafa de porc la cuptor

Acoperim tava cu un capac sau folie de aluminiu si se introduce la cuptor pentru 35-45 minute (in acest timp intoarcem feliile de carne).

Se inlatura capacul sau folia si mai lasam friptura la cuptor inca 10-15 minute , pana se rumeneste usor.

Se serveste calda,  alaturi de garnitura si salata.

Pofta Buna!

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *