Cartofi cu branza la cuptor

CARTOFI CU BRANZA LA CUPTOR
Ingrediente:

1 kg cartofi fierti, 300 gr branza telemea, 100 gr mozzarella 50 gr cascaval, 150 gr iaurt grecesc, 1 ou, 50 ml smantana dulce, 20 gr unt, sare si piper dupa gust, 1/2 legatura de marar.

Timp preparare

45 minute

Nr. portii

6 portii/ dimensiune vas 30x18 cm

5/5 - (89 votes)

Cei mai buni , cei mai deliciosi Cartofi cu branza la cuptor. Reteta Cartofi cu branza la cuptor se prepara usor, cu ingrediente la indemana si este preparatul perfect pentru mese in familie. Combinatia de branzeturi – cartofi confera preparatului  bunatate si gust deosebit.

Ungem un vas termorezistent cu unt.

Taiem jumatate din cartofii fierti,  in felii potrivite, si ii asezam in tava unsa.

Razuim branza, mozzarella, cascavalul si le punem intr-un vas.

Oprim jumatate din cantitate  pentru ultimul strat.

Peste restul de branzeturi adaugam oul, iaurtul, smantana, sare si piper dupa gust.

Compozitia obtinuta se adauga peste stratul de cartofi.

Taiem restul de cartofi, in felii, si ii adaugam peste compozitia de branza.

Adaugam restul de branzeturi razuite peste cartofi si presaram cu marar taiat fin ( jumatate din cantitate).

Punem vasul la copt, in cuptorul preincalzit la 180/ 30 minute.

Presaram cu restul de marar maruntit si lasam preparatul sa se raceasca 5 minute.

Se portioneaza in 6 parti.

Se serveste imediat. Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *