Boabe de Porumb Fierte. O modalitate inedita de a consuma ceca mai populara cereala este sa o fierbi bine in apa, dupa care sa o condimentezi cu zahar, scortisoara si nuca. Vei obtine un preparat delicios, pe care il vei indragi instant. In plus, cei mici vor fi adevarat incantati de aceasta reteta care presupune mult porumb fiert, in zeama dulce, aromata de scortisoara.
Aceasta reteta este verstila, astfel ca poti adauga si alte ingrediente si mirodenii, in functie de preferintele tale. Astfel, mai poti combina porumbul fiert si cu miere si fistic tocat marunt. De asemenea, si siropul de artar este o alegere interesanta.
Boabele de porumb se pun cu apa la inmuiat , minim 2 ore.
Se pun la fiert intr-o oala cu apa, la foc mic , pentru 3 ore (timpul de fierbere depinde de soiul de porumb).
Daca zeama scade mai adaugam apa pe parcursul fierberii.
Cand boabele au fiert adaugam sare , zahar dupa gust si nuca macinata.
Servire boabe de Porumb Fierte.
Se pun in boluri mici, impreuna cu zeama, nuca si un praf de scortisoara.
Pofta Buna!