Mancare de praz cu pui si masline. Cei care apreciaza gustul prazului vor fi incantati sa preparare aceasta mancarica de praz cu pui si masline. Pe langa gustul bun, aceasta mancare se prepara usor si repede, fiind ideala pentru momentele in care nu aveti timp mai mult la dispozitie pentru gatit.
Pentru mancarea de praz cu pui si masline puteti folosi piept sau pulpe de pui, pe care le prajiti in prealabil. Carnea de pui se combina cu ceapa si prazul calite si apoi si cu restul de ingrediente. De asemenea, pentru un gust aparte, puteti folosi mai multe tipuri de masline: negre, verzi sau kalamata.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si prajim pulpele pe ambele parti, cca 10 minute.
In grasimea ramasa se caleste ceapa si prazul ( taiat bastonase ) , pentru 3-4 minute.
Se adauga pasta de tomate, apa calda, maslinele, foile de dafin , sare si piper dupa gust.
Se lasa sa fiarba cca 10 minute si apoi se adauga carnea de pui.
Se lasa sa mai fiarba cca 25 minute, apoi se adauga cimbru dupa gust.
Mancarea de praz cu pui si masline se serveste calda, cu paine proaspata.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează