Bucataria-Romaneasca.ro va propune o reteta delicioasa de Risotto cu Galbiori. O reteta simpla, rapida, ideala pentru un pranz in familie.
Ingrediente pentru ¾ portii: 1 pachet Risotto cu Galbiori – 300 gr, 1 ceapa medie, tocata fin, 2 catei de usturoi, maruntiti, 2 linguri de ulei de masline, 1 litru de apa fierbinte, sare si piper dupa gust, 2 linguri de unt, 50g parmezan ras, frunze de patrunjel pentru decor.
Preparare
- Intr-o tigaie, incalzim uleiul de masline la foc mediu.
- Adauga ceapa si usturoiul tocate si le calim pana devin moi si translucide.
- Turnam continutul pungii de risotto in tigaie si amestecam timp de 2 minute pentru a incorpora aromele.
Noi am folosit Risotto cu galbiori de la SBF Romania pe care ii poti gasi pe site-ul: sbfromania.ro
- Adaugam apa fierbinte, amestecand si acoperim tigaia.
- Continuam fierberea timp de 16-18 minute sau pana cand orezul este gatit al dente.
- Potrivim gustul de sare si piper. Adaugam untul si parmezanul ras, amestecand pana cand se obtine o textura cremoasa.
Aceasta este o varianta rapida, delicioasa, a risotto-ului cu galbiori. Sper sa iti placa!
Daca sunteti curiosi sa explorati o lume a bunatatilor autentice si sa sustineti producatorii locali, nu ratati ocazia de a descoperi produsele rafinate de la SBF Romania. Printre produsele lor exceptionale se numara: Paste cu trufe albe, Crema de hribi cu trufe, Sos cu trufe, Risotto cu hribi, Risotto cu hribi si sofran, Risotto cu sparanghel, Risotto cu craite si lamiae, Risotto cu galbiori, Hribi taiati in ulei de masline, Sare cu trufe, Sare cu hribi, Miez de nuca macinata, Miez de nuca mixt.
Aceste produse sunt apreciate si recomandate de catre Chef Raul Vidican, un maestru al bucatariei care aduce un plus de creativitate si rafinament in preparatele sale.