Prajitura cu mere

Prajitura cu mere
Ingrediente:

Aluat: 200 gr unt, 100 gr zahar, 200 ml apa minerala, 1 ou, 1 lingurita esenta de vanilie sau 3 plicuri de zahar vanilat, 1 praf de sare, 1/2 pachetel praf de copt , faina alba superioara cat cuprinde.
Umplutura: 8 mere, 100 gr zahar, 1/2 lingurita scortisoara, 50 gr unt, 50 gr gris.

Decor: zahar pudra vanilat.

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

1 tava, dimensiune 30x20 cm.

5/5 - (102 votes)

Prajitura cu mere, un desert ideal pentru mese in familie. Reteta Prajitura cu mere este simpla si se prepara cu ingrediente la indemana.

Aluat =>Untul,  la temperatura camerei, se mixeaza cu  zahar, vanilie, sare , ou si apa minerala.

Treptat se adauga faina + praf de copt  si amestecam pana obtinem un aluat potrivit , ca de cozonac.

Se  pune  la rece 30 minute , vasul  acoperit  o folie alimentara.

Umplutura=>Merele se curata de coaja, se rad si se pun intr-o cratita. Adaugam zaharul , untul  si amestecam.

Punem cratita la foc mic si amestecam.

Dupa  5 minute  inchidem focul , adaugam  scortisoara, grisul si amestecam.

Asamblare =>Aluatul se imparte in doua parti, prima parte de aluat se  intinde intr-o foaie de dimensiunea  tavii,  grosime de 1 cm .

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se inteapa cu furculita pe toata suprafata.

Se adauga umplutura de mere si se intinde  intr-un strat uniform.

Se intinde a doua parte, foaia obtinuta se aseaza usor peste umplutura.

Se introduce in cuptorul incalzit la 180 C si se coace pentru 35 minute.

Se lasa sa se racesca complet , se pudreaza cu zahar farin vanilat si se portioneaza dupa preferinta.

Prajitura cu mere

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Utile in bucatarie

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *