Prajitura cu mere, un desert ideal pentru mese in familie. Reteta Prajitura cu mere este simpla si se prepara cu ingrediente la indemana.
Aluat =>Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zahar, vanilie, sare , ou si apa minerala.
Treptat se adauga faina + praf de copt si amestecam pana obtinem un aluat potrivit , ca de cozonac.
Se pune la rece 30 minute , vasul acoperit o folie alimentara.
Umplutura=>Merele se curata de coaja, se rad si se pun intr-o cratita. Adaugam zaharul , untul si amestecam.
Punem cratita la foc mic si amestecam.
Dupa 5 minute inchidem focul , adaugam scortisoara, grisul si amestecam.
Asamblare =>Aluatul se imparte in doua parti, prima parte de aluat se intinde intr-o foaie de dimensiunea tavii, grosime de 1 cm .
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se inteapa cu furculita pe toata suprafata.
Se adauga umplutura de mere si se intinde intr-un strat uniform.
Se intinde a doua parte, foaia obtinuta se aseaza usor peste umplutura.
Se introduce in cuptorul incalzit la 180 C si se coace pentru 35 minute.
Se lasa sa se racesca complet , se pudreaza cu zahar farin vanilat si se portioneaza dupa preferinta.
Pofta Buna!