Trigoane cu gem si nuca

Ingrediente:

Aluat – 125 gr margarina, 100 gr zahar, 125 ml apa minerala, 350 gr faina, 1 praf de sare, 1 pliculet  zahar vanilat, 10 ml ulei pentru intins aluatul

Umplutura - 125 gr gem de prune, 50 gr nuca macinata, 1/2 lingurita esenta rom, coaja rasa de la 1/2 lamaie

Decor - zahar pudra vanilat

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

1 tava

4.7/5 - (10 votes)

Trigoane cu gem si nuca, un desert delicios de post. Reteta Trigoane cu gem si nuca este simpla si va garanteaza obtinerea unui desert fraged si bun.

Preparare aluat

Intr-un vas se pune margarina ( la temperatura camerei)  taiata cuburi.

Adaugam zaharul si mixam 3 minute.

Adaugam apa  minerala, praful de copt , praful de sare si zaharul vanilat.

Se mixeaza 3  minute, adaugam  treptat faina, amestecam si mixam.

Adaugam  restul de faina si amestecam pana obtinem un aluat consistent si omogen.

Aluatul obtinut se pune la rece,  pentru 30 minute.

Preparare umplutura

Amestecam, intr-un bol,  gemul de prune, nuca, esenta de rom si coaja rasa de lamaie.

Aluatul se intinde intr-o foaie de cca 0.5 cm si se taie in patrate uniforme, cu o rola (marginea ondulata).

Pe fiecare patrat se adauga cate o lingurita de umplutura si se intinde usor, sub forma de cerc.

Se pliaza, iar cu o furculita se unesc marginile, pentru a se pastra umplutura  in interior.

Trigoanele se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 180 C,  25 minute, pana devin aurii.

Dupa coacere se lasa sa se racesca complet  si  pudram cu zahar farin vanilat.

Pofta buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *