Trigoane cu gem si nuca, un desert delicios de post. Reteta Trigoane cu gem si nuca este simpla si va garanteaza obtinerea unui desert fraged si bun.
Preparare aluat
Intr-un vas se pune margarina ( la temperatura camerei) taiata cuburi.
Adaugam zaharul si mixam 3 minute.
Adaugam apa minerala, praful de copt , praful de sare si zaharul vanilat.
Se mixeaza 3 minute, adaugam treptat faina, amestecam si mixam.
Adaugam restul de faina si amestecam pana obtinem un aluat consistent si omogen.
Aluatul obtinut se pune la rece, pentru 30 minute.
Preparare umplutura
Amestecam, intr-un bol, gemul de prune, nuca, esenta de rom si coaja rasa de lamaie.
Aluatul se intinde intr-o foaie de cca 0.5 cm si se taie in patrate uniforme, cu o rola (marginea ondulata).
Pe fiecare patrat se adauga cate o lingurita de umplutura si se intinde usor, sub forma de cerc.
Se pliaza, iar cu o furculita se unesc marginile, pentru a se pastra umplutura in interior.
Trigoanele se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 180 C, 25 minute, pana devin aurii.
Dupa coacere se lasa sa se racesca complet si pudram cu zahar farin vanilat.
Pofta buna!