5/5 - (48 votes)
Laptele se pune la fiert, iar la primul clocot adaugam orezul.
Fierbem la foc mic si amestecam periodic.
Cand este aproape fiert, adaugam zaharul si un praf de sare.
Mai fierbem 10 minute, luam vasul de pe foc, adaugam vanilia si il punem la racit.

Curatam merele de coaja, le razuim si le punem intr-o cratita.
Adaugam 20 gr unt, zaharul si punem la foc mediu.

Le calim 5 minute si apoi adaugam scortioara si vanilia.
Cand orezul s-a racit , adaugam ouale batute ( albusurile spuma si galbenusurile) si amestecam usor.


Adaugam un strat de orez , un strat de mere, astfel incat, la final, sa avem 3 straturi de orez si 2 straturi de mere.

Introducem vasul in cuptorul preincalzit la 180C si lasam pana ce budinca capata o culoare usor aurie.
Dupa coacere, budinca se lasa la racit.
Se serveste calda sau rece, cu scortisoara , sirop de fructe sau frisca.