Supa de morcovi este un preparat cremos si delicios, cu gust dulceag si usor condimentat. Preparata din morcovi proaspeti, ceapa, cartofi si usturoi, aceasta supa este simpla, dar gustoasa. Este ideala pentru o masa usoara si sanatoasa, avand o textura fina si o culoare vibranta.
Spalam si curatam legumele.
Taiem legumele in cuburi.
Intr-o oala mare, incingem uleiul de masline la foc mediu.
Adaugam ceapa si cateii de usturoi si ii sotam, aproximativ 5 minute.
Punem morcovii si cartofii in oala si amestecam periodic, cca 5 minute.
Adaugam supa de legume, iar dupa primul clocot fierbem la foc mic, cca 25 minute, sau pana cand morcovii si cartofii sunt foarte fragezi.
Cu un blender de mana pasam supa direct in oala pana devine omogena.
Adaugam sare si piper dupa gust.
Daca doresti o textura cremoasa, amesteca smantana sau iaurtul cu supa fierbinte.
Servim supa fierbinte, cu marar proaspat maruntit.
Sper sa-ti placa reteta! Pofta buna!